Laitikkalaan ympäristöystävällinen matonpesumahdollisuus

Kuva Laitikkalan nykyisestä matonpesupaikasta

 

 

Moikka lukija! Oletko jo tietoinen Laitikkalan matonpesumahdollisuuksista tai haluaisitko luontoystävällisen matonpesupaikan Laitikkalaan?

Laitikkalasta puuttuu kokonaan ympäristöystävällinen matonpesupaikka. Matot pestään Kyllönjoen laiturilla pesutynnyreitä käyttämällä. Mattoja pestäessä vesieliöille haitalliset pesuvedet kulkeutuvat vesistöihin. Pesuvedet saastuttavat, samentavat ja rehevöittävät vesistöjä. Vesistön kunnon heikkenemisen lisäksi pesuvedet ovat tappavan myrkyllisiä esimerkiksi kaloille. 

Miksi ympäristöystävällinen pesumahdollisuus olisi parempi?

Ympäristölle turvallinen pesupaikka olisi siksi parempi, jotta pesuvedet eivät kulkisi vesistöihin ja mm. rehevöittäisi, samentaisi ja saastuttaisi vesistöjä tai vaikuttaisi vesieliöiden määriin.

Miten asiaan voi sitten vaikuttaa? 

Meille vesistöt ovat tärkeä arvo, emmekä halua niiden pilaantuvan ja tämän vuoksi olemmekin tehneet aiheesta kuntalaisaloitteen, sekä mielipidekirjoituksen. 

Jos haluat vaikuttaa itsekin Laitikkalan matonpesumahdollisuuksiin ja vesistöjen puhtauteen, niin voit käydä allekirjoittamassa tekemämme kuntalaisaloitteen ilmaiseksi:

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/21211 

Ympäristöystävällisen matonpesupaikan saaminen Laitikkalaan olisi tärkeää Pälkäneen vesistöjen kannalta. Vesistöt olisivat luultavasti huomattavasti paremmassa kunnossa, jos niihin ei kulkeutuisi haitallisia aineita.     

Kiitos sinulle mahdollisesta allekirjoituksesta. Meille aihe on tärkeä ja jokainen nimi vaikuttaa asiaan positiivisesti.