Alueellinen vesienhoitoverkosto aloittaa – ilmoittaudu avajaistilaisuuteen

Vesienhoitoverkosto
Längelmäveden–Hauhon reitti käsittää Valkeakosken yläpuoliset latvavedet. Alueen vedet virtaavat Mallasveden ja Valkeakosken kautta kohti Kokemäenjokea. Vesienhoitoverkosto kokoaa alueen toimijat ja tiivistää yhteistyötä.

Aito Suvi ry isännöi Längelmäveden–Hauhon reitin vesienhoitoverkoston ensimmäistä kokoontumista Aitoon koulutuskeskuksen Lyylintuvalla (Tulikalliontie 54, 36720 Aitoo) tiistaina 21.5.

Verkosto kokoaa alueen vesienhoidon kentän toimijoita yhteen vaihtamaan tietoa ja kuulumisia ajankohtaisista vesiasioista. Mukaan on kutsuttu edustajia niin toimialueen ELY-keskuksista, kunnista, kalatalouskeskuksesta, MTK:sta, metsänhoitoyhdistyksistä kuin vesiensuojeluyhdistyksistäkin. Verkosto kokoontuu pari kertaa vuodessa.

Toiminnan tavoite on alueen vesien hyvän tilan edistäminen hyvässä yhteistyössä ja se, että verkoston jäsenillä olisi hyvä yleiskuva alueen vesienhoito- ja vesistökunnostusasioista.

Avajaistilaisuudessa kuullaan kello 12–16 puheenvuoroja verkoston toimialueelta ja käydään keskustelua päivän aiheista sekä verkostoon liittyvistä toiveista ja toimintatavoista.

Virallisen osuuden päätyttyä klo 16 osallistujilla on mahdollisuus jäädä paikalle melomaan, saunomaan ja uimaan.

Tilaisuus on maksuton, ja Pirkanmaan ELY-keskus tarjoaa osallistujille lounaan ja kahvit.

 

Ohjelma

Klo 12 lounas
Avaussanat ja esittelykierros
Pälkäneen SUVI-hanke ja Aito Suvi ry esittäytyy (Tommi Liljedahl, Aito Suvi ry)
Oma Visio -hanke kertoo toiminnastaan (Pro Hauhonselkä ry)
Pakkalanjärven hanke (Pakkalanjärven suojeluyhdistys ry)
Kahvitauko
Kangasalan kunnan vesienhoidon ja -suojelun tilannekatsaus (Maiju Nylund, Kangasalan kaupunki)
Hämeen ELY-keskuksen vesienhoidon verkostot (Elina Sorvali, Hämeen ELY-keskus)
Vapaata keskustelua ja mahdollisuus esittää ideoita/toiveita/tarpeita tämän verkoston toiminnan suhteen
Virallinen osuus päättyy n. klo 16

Tämän jälkeen halukkailla on Lyylintuvalla mahdollisuus melontaan, saunomaan ja uimaan. Ilmoitathan mahdollisesta kiinnostuksestasi ilmoittautumislomakkeella.

 

  • Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään torstaina 16.5. lomakkeella
  • Lisätietoja saa tilaisuuden isäntäyhdistyksen Aito Suvi ry:n puolesta Tommi Liljedahlilta (tommi [dot] liljedahl [at] gmail [dot] com (tommi[dot]liljedahl[at]gmail[dot]com), 041 3190 266) tai Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoidon asiantuntijalta Kukka Kujalalta (kukka [dot] kujala [at] ely-keskus [dot] fi (kukka[dot]kujala[at]ely-keskus[dot]fi), 0295 036 023).