Tapahtumat

Suvi-seminaari 15.6.

Kukkian suojeluyhdistyksen ja Aito Suvi ry:n järjestämä kaikille avoin ja maksuton luento- ja keskustelutilaisuus Luopioisten seuratalolla (Seuratie 1, 36760 Luopioinen) lauantaina 15.6. klo 10.30–15.30 keskittyy Kukkian tilaan ja muutokseen.

 

Ohjelma

10.30 alkaen mahdollisuus tutustua näyttelyyn ”Vesienhoito Pälkäneellä”

11.00 Luento-ohjelman avaus (seminaarin järjestäjät Kukkian suojeluyhdistys ry ja Aito Suvi ry)

Suvi -tapahtumat

kesätiimi
Suvi-esittelypiste kertoo kesätapahtumissa järvien tilasta ja kunnostuksesta.

Aito Suvi ry kertoo vesien tilasta ja kunnostuksesta yleisötapahtumissa.

Tapahtumakalehteri 2024

ti 21.5. klo 12–16 Aitoo Vesienhoitoverkoston kokoontuminen Aitoon koulutuskeskuksen Lyylintuvalla. Lue lisää

la 8.6.–su 9.6. klo 12–16 Luopioinen Kukkian suojeluyhdistyksen ja Aito Suvi ry:n esittelypiste Kyläasumisen messuilla Luopioisten liikuntahallilla.

Alueellinen vesienhoitoverkosto aloittaa – ilmoittaudu avajaistilaisuuteen

Vesienhoitoverkosto
Längelmäveden–Hauhon reitti käsittää Valkeakosken yläpuoliset latvavedet. Alueen vedet virtaavat Mallasveden ja Valkeakosken kautta kohti Kokemäenjokea. Vesienhoitoverkosto kokoaa alueen toimijat ja tiivistää yhteistyötä.

Aito Suvi ry isännöi Längelmäveden–Hauhon reitin vesienhoitoverkoston ensimmäistä kokoontumista Aitoon koulutuskeskuksen Lyylintuvalla (Tulikalliontie 54, 36720 Aitoo) tiistaina 21.5.

Verkosto kokoaa alueen vesienhoidon kentän toimijoita yhteen vaihtamaan tietoa ja kuulumisia ajankohtaisista vesiasioista. Mukaan on kutsuttu edustajia niin toimialueen ELY-keskuksista, kunnista, kalatalouskeskuksesta, MTK:sta, metsänhoitoyhdistyksistä kuin vesiensuojeluyhdistyksistäkin. Verkosto kokoontuu pari kertaa vuodessa.

Suvi-seminaari keskittyy 15.6. Kukkian muutoksiin

Kirsi Kuoppamäki
KVVY:n tutkija Kirsi Kuoppamäki kertoo Suvi-seminaarissa Kukkian vedenlaadun ja vedenkorkeuden muutoksista sekä vieraslajeista.

Kukkian suojeluyhdistys ja Aito Suvi ry järjestävät lauantaina 15.6. Suvi-seminaarin. Luopioisten seuratalolla kuullaan kello 11–15 seitsemän asiantuntijapuheenvuoroa, joissa käsitellään muun muassa Kukkian historiaa, vedenlaadun, vedenkorkeuden, vieraslajien ja ilmastonmuutoksen aiheuttamia muutoksia Kukkialla sekä keinoja, joilla Natura-järvi pidetään kirkkaana.


 

Kukkian asiantuntijat

Suvi-seminaarin asiantuntijoista Seppo Rekolainen ja Raimo Virkkala ovat Kukkian kesäasukkaita.

Kukkian huussikierros kirkkoveneellä la 1.7.

kirkkovene
Lauantaina 1.7. järjestetään huussikierros Kukkialle. Matkaa taitetaan Kukkian Kulkuri -kirkkoveneellä.
  • Millaisia kokemuksia käyttäjillä on vedettömistä vessoista?
  • Voiko kuivakäymälän rakentaa sisään?
  • Miten käsitellä käymälän tuotokset Kukkian kallioisilla rannoilla?

Tutustu käymälävaihtoehtoihin Luopioisissa kesäpäivän aamukahvien yhteydessä lauantaina 1.7. Nouse kirkkoveneeseen ja kuule käymälävastaavan kokemuksista Kukkian rannoilla ja saarissa.

 

Suvi Soi -konsertissa esitellään Pälkäneen puhtaiden vesien puolesta tehtävää työtä

Suvi soi
Alex Ikonen ja Kukkia Ensemble esiintyvät Suvi Soi -konsertissa Nuijalla pe 30.6. klo 18.

Suvi-hanke esittäytyy perjantaina 30.6. klo 18 Nuijantalolla järjestettävässä Suvi Soi -konsertissa.

Tunnelmallisen kesäillan konsertin solistiksi saapuu Alex Ikonen. Voice of Finlandin viitoskaudella kansaa hurmannut Ikonen on erikoistunut Broadwayn tähtiloistoa tuikkiviin jazz-standardeihin ja ikivihreisiin iskelmiin. Niitä hän tulkitsi muun muassa vuoden 2018 Linnan juhlissa.

Kosteikkokierros esittelee, miten järvien ravinnekuormitusta pienennetään

Rautajärven kosteikko
Perjantain 9.6. retki alkaa puolitoista vuotta sitten valmistuneelta Rautajärven kosteikolta. Sen jälkeen tutustutaan kolmeen tulevina vuosina toteutettavaan kunnostuskohteeseen Holjassa, Aitoossa ja Pitkäjärvellä.

Rautajärven kalastajien mielestä verkot eivät likaantuneet entiseen malliin, kun Myllyojan suulle valmistui kosteikko puolitoista vuotta sitten. Kosteikossa kiertävän ja viivähtävän veden hienoaines laskeutuu altaaseen, josta se ajetaan maanparannusaineeksi pellolle.

Suvi-koulutus

Vihavuosi
Vihavuosi

Suvi-hanke järjestää verkoistoitumis- ja koulutustilaisuuksia, joissa asiantuntijat kertovat Pälkäneen vesien tilasta sekä vesiensuojelutoimista.

 

 

ma 5.6. klo 18 Vesi-ilta Aitoon Kankahovissa: kosteikkoasiamies Antti Happonen. Lue lisää.